4 moduri în care poți afla dacă e cazul să renunți la un proiect, scop sau idee

Când este timpul să trecem de la un alt plan? Când este timpul să arunci într-adevăr prosopul sau măcar să adoptăm o schimbare radicală?

Este o intrebare dură.

Cercetările arată că tindem să fim prinși în această decizie și putem supra-analiza până la punctul de paralizie. Putem fi blocați în urmărirea unui obiectiv care nu mai este realist, pur și simplu pentru că ne este frică să renunțăm la ceea ce am început sau nu avem un proces prin care să ajungem la concluzia că este timpul să mergem mai departe.

Soluția este să avem o metodă simplă axată doar pe câteva elemente-cheie. Puteți încerca următorul test:

Fără îndoială, puteți să veniți cu alte semnale când este timpul să continuați, dar din nou, cercetarea arată importanța menținerii procesului de evaluare simplu.

Pe lângă faptul că e simplu, am făcut un proces care este memorabil prin utilizarea unui acronim: NOIR. Ca și în filmele noir – un stil de film cunoscut pentru subtilul său pesimism. Îmi place să mă gândesc la acest proces ca pe un pesimism sănătos necesar dacă sunteți într-un punct în care un obiectiv anume devine îndoielnic.

Trebuie să renunți de la acea idee / proiect / obiectiv dacă aceste lucruri sunt adevărate:

Nu trece testul mirosului.
Când privești în ansamblu ideea, pare să nu mai fie una grozavă? Ai fost convins de o tendință care nu mai este relevantă? Atunci când verifici cu potențialii utilizatori / clienți ideea, sunt mai puțin încântați?

Costul de oportunitate este prea mare.
Când recapitulezi planul, reiterând ideea principală, îți consumă atât de mult timp și resurse încât nu te mai poți concentra pe celelalte aspecte ale proiectului – e timpul să-i pui capăt.

Interesul este în scădere.
Când ești sincer cu tine însuți, în adâncul sufletului tău, chiar dacă ai investit atât de mult în această idee, nu mai ești atât de pasionat. Acest test este esențial pentru a putea duce până la capăt ce ți-ai propus. El nu trebuie să devină o corvoadă.

Riscul este mai mare decât recompensa.
Dacă procesul devine prea solicitant (financiar, social, mental, timp și sănătate) devine pur și simplu o povară și depășește recompensa finalizării proiectului.

Este greu să-ți iei rămas-bun.

Utilizați acest test simplu pentru a vă ajuta să stabiliți dacă este timpul să renunțați la anumite proiecte și să începeți altele, mai relevante pentru voi.